Villámgyors túrós pogácsa kelesztés nélkül: 3 napig friss és puha marad
A túrós pogácsát gyerekjáték elkészíteni, csak összeállítod a tésztát, és már sütheted is.

turos-pogacsa
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pogácsa tökéletes hétköznapokra, hisz szempillantás alatt elkészül, de nagyobb ünnepekre is számolhatsz vele. Nem kell bele sem sütőpor, sem élesztő, tojás is csak a kenéshez. Akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd. Bátran elkészítheted előre, hisz napokig puha, tökéletes állagú marad. Érdemes egyből duplázni az adagot, mert gyorsan fogy. 

Gyors túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg egy kicsit, majd rakd hozzá a puha vajat, a lisztet, a sót. Jól dolgozd össze, majd tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra. Szaggasd ki kisebb méretű kiszúróval, és rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a felvert tojással, ha szeretnéd, megszórhatod sajttal vagy szezámmaggal is. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 15 perc alatt. Valószínű, ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni. 
A pogácsa mellé készíts sajtos rudat is! Van néhány trükk, amitől fantasztikusan omlós lesz. 

Ezt is szeretjük