Puha, kelesztés nélküli, gyors sajtos rúd és pogácsa: nem bírod abbahagyni
Egy recept, kétféle sós süti: így nagyon egyszerűen és gyorsan készíthetsz sajtos rudat és pogácsát is.

gyors-sajtos-pogi
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig még nem került sós süti a húsvéti asztalra, itt az ideje, hogy összedobd ezt a gyors tésztát. Ízlésedtől vagy kedvedtől függően pogácsa és sajtos rúd is készülhet belőle. A tészta puha, omlós, sok sajt és vaj van benne, ráadásul másnapra is biztosan friss marad. Ezt a receptet akkor is nyugodtan kipróbálhatod, ha eddig még soha nem gyúrtál tésztát.  

szezammagos-sajtos-rud-recept

Gyors sajtos rúd és pogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, és morzsold össze a kis darabokra vágott vajjal. Dolgozd hozzá a tojásokat, a tejfölt, a sót, és add hozzá a reszelt sajt felét. Gyúrd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. 

Pihentesd 10 percig, majd tedd át lisztezett gyúrótáblára, és nyújtsd ki. Ha rudakat sütsz, akkor egyujjnyi vastag legyen, ha pogácsákat, akkor másfél ujjnyi. Szúrd ki kör alakú kiszúrókkal, vagy vágd fel derelyevágóval tetszőleges nagyságúra. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le felvert tojással, szórd a tetejükre a maradék reszelt sajtot, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd szép pirosra körülbelül 15 perc alatt. 
A sós muffint is kóstoltad már? Hasonlóan egyszerű, mint a sütőporos pogácsa. 

Ezt is szeretjük