Gyors, egyszerű sajtos-tejfölös pogácsa: a tésztába élesztő kerül, mégsem kell keleszteni
Ez a villámgyors sajtos pogácsa ugyan élesztővel készült, mégsem kell hajtogatni vagy keleszteni.
Nincs ínycsiklandóbb egy nagy tepsi frissen sült, illatos pogácsánál. Ezeknek az apró kis sütiknek a tésztájába reszelt sajt, tejföl és élesztő kerül, mégsem kell dagasztani és keleszteni őket.
Gyors sajtos-tejfölös pogácsa receptje
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál só
- 1 tojássárgája a tetejére
Elkészítés:
A tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat gyúrd a lisztes vajhoz, végül az egészet dolgozd össze az élesztős tejföllel. Gyúrj belőle sima tésztát, majd nyújtsd ki egy centi vékonyra. A tészta tetejét vagdosd be, kend meg tojássárgával, szórd meg a kimaradt reszelt sajttal, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe - ebből a mennyiségből két tepsire való jön ki - és 180 fokon süsd addig, amíg szép színt kapnak.
A káposztás pogácsa is igazi békebeli, házias aprósütemény.
- élesztő
- aprósütemény
- pogácsa
- füstölt sajt
- gyors pogácsa
- sajtos pogácsa
- sajtos-tejfölös pogácsa
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció