Gyors, egyszerű sajtos-tejfölös pogácsa: a tésztába élesztő kerül, mégsem kell keleszteni

Ez a villámgyors sajtos pogácsa ugyan élesztővel készült, mégsem kell hajtogatni vagy keleszteni.

Sajtos-tejfölös pogácsa receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs ínycsiklandóbb egy nagy tepsi frissen sült, illatos pogácsánál. Ezeknek az apró kis sütiknek a tésztájába reszelt sajt, tejföl és élesztő kerül, mégsem kell dagasztani és keleszteni őket.

Gyors sajtos-tejfölös pogácsa receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál
  • 1 tojássárgája a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat gyúrd a lisztes vajhoz, végül az egészet dolgozd össze az élesztős tejföllel. Gyúrj belőle sima tésztát, majd nyújtsd ki egy centi vékonyra. A tészta tetejét vagdosd be, kend meg tojássárgával, szórd meg a kimaradt reszelt sajttal, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe - ebből a mennyiségből két tepsire való jön ki - és 180 fokon süsd addig, amíg szép színt kapnak.

A káposztás pogácsa is igazi békebeli, házias aprósütemény.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük