Gyors, egyszerű sajtos rúd kelesztés nélkül: ettől lesz igazán omlós
A sajtos rúd megunhatatlan vendégváró sós süti. Ez a könnyű változat kelesztés nélkül is pihe-puha lesz.

sajtos-rud-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sós sütikkel mindig sikert arathatsz, hisz aki megkóstolja, kapkodja egyiket a másik után. A sajtos rúd is készülhet macera nélkül. Mivel tejföl és vaj is jócskán kerül bele, garantáltan omlós, puha lesz, és még másnapra is friss marad. A tetejére szórhatsz sajtot, különféle magvakat. 

Gyors sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • mák
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Mehet hozzá a két tojássárga és annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapj. A sajtot reszeld le, és a felét is dolgozd hozzá. Oszd két részre, mindegyikből formázz gombócot. Nyújtsd ki, majd kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal és magvakkal. 

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Ha a sajtos rudak szép pirosak, kiveheted a sütőből. 
Próbáld ki az angolok sós, omlós pogácsáját! A scone egyszerűen és villámgyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük