Gyors, egyszerű sajtos rúd kelesztés nélkül: ettől lesz igazán omlós
A sajtos rúd megunhatatlan vendégváró sós süti. Ez a könnyű változat kelesztés nélkül is pihe-puha lesz.

A sós sütikkel mindig sikert arathatsz, hisz aki megkóstolja, kapkodja egyiket a másik után. A sajtos rúd is készülhet macera nélkül. Mivel tejföl és vaj is jócskán kerül bele, garantáltan omlós, puha lesz, és még másnapra is friss marad. A tetejére szórhatsz sajtot, különféle magvakat.
Gyors sajtos rúd
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 1 kis pohár tejföl
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- só
- mák
- szezámmag
Elkészítés:
A kétféle lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Mehet hozzá a két tojássárga és annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapj. A sajtot reszeld le, és a felét is dolgozd hozzá. Oszd két részre, mindegyikből formázz gombócot. Nyújtsd ki, majd kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal és magvakkal.
Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Ha a sajtos rudak szép pirosak, kiveheted a sütőből.
Próbáld ki az angolok sós, omlós pogácsáját! A scone egyszerűen és villámgyorsan elkészül.