Fantasztikusan omlós sajtos pogácsa gyorsan: ezt nem kell hajtogatni
Élesztő nélkül is lehet fantasztikusan puha, omlós a sajtos pogácsa. Szilveszteri buliba is tökéletes, és az utolsó pillanatban is összedobható.

elesztos-pogacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig azt gondoltad, hogy a pogácsakészítésre rámegy egy egész délelőttöd, akkor ezt a receptet próbáld ki! Ezzel a duplán sajtos változattal biztos, hogy nyert ügyed lesz. Akkor is bátran hozzáfoghatsz, ha eddig még nem próbálkoztál semmilyen sós tésztával. Ráadásul ez a pogácsa még másnapra is puha marad. 

Gyors, omlós sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze sóval, sütőporral, morzsold össze a hideg vajjal, majd add hozzá a tejfölt és a sajt felét. Gyúrd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. Lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül két centi vastagságúra, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval. 

Rendezed a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg egy felvert tojással, szórd meg a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd szép pirosra 20-25 perc alatt.
A pogácsához hasonlóan egyszerű sajtos rúdnak is ott a helye minden ünnepi asztalon, baráti összejövetelen. 

Ezt is szeretjük