Gyors, egyszerű epres piskóta: pihe-puha lágy tészta sok gyümölccsel
A gyönyörű eperszemek minden sütit, így a könnyű piskótát is feldobják.

epres-piskota-receptje
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most az epret is eperrel ennéd? Akkor ezt a mennyei piskótát süsd meg! A tészta az egyszerűség jegyében készül, és külön öröm, hogy már hazai epret tehetsz bele. A piskótába víz is kerül, így kevesebb tojás kell hozzá, mégis szép magas lesz. A gyümölcs miatt érdemes hozzá kevés sütőport is keverni hozzá. Fokozd az élvezetet tejszínnel!

Epres piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg eper
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, közben fokozatosan add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd felváltva mehet hozzá a sütőporral vegyített liszt és a forró víz. Keverd simára a masszát. 

Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, rakd a tetejére a megmosott, feldarabolt epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd a piskótát 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára, majd amikor már magas, és szép a színe, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Kóstoltad már a tiramisu epres változatát? Könnyed, krémes és habos!

Ezt is szeretjük