Gyors almafánk kelesztés nélkül: egyszerű és nagyon finom
Kezdd majd a fánkszezont egyszerű, gyorsan összedobható almás változattal! Újra és újra meg fogod sütni.

almafank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Január 6-án, vízkeresztkor kezdődik a farsangi időszak, ami nem múlhat el finomabbnál finomabb fánkok nélkül. Ha a békebeli szalagos változatra nincs időd, vagy nem mersz hozzáfogni, próbáld ki a szuper könnyű almás változatot!

Gyors almafánk receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 4 db alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Locsold meg citromlével és szórd meg fahéjjal. Add hozzá a tojásokat, a sütőporral vegyített lisztet és a kétféle cukrot. Jól dolgozd össze a masszát. 
Egy lábosban forrósíts olajat, és kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd pirosra mindkét oldalát. Tálaláskor kend meg lekvárral, és szórd meg porcukorral.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük