Gyömbéres sárgarépa-krémleves pirított tökmaggal: egyszerre édes és sós

Remekül megy az édeskés sárgarépa-krémleveshez a gyömbér és a pirított tökmag.

Gyömbéres sárgarépa-krémeves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Jólesik az egyre hűvösebb őszi estéken egy nagy tál melengető zöldségkrémleves. A sárgarépa-krémleves a fűszerezéstől lesz igazán különleges. Legegészségesebb, ha előre megfőzött alapléből készíted, de ha nincs ilyened, használhatsz leveskockát is. Tálald pirított tökmaggal a tetején!

Gyömbéres sárgarépa-krémeves receptje

Hozzávalók

  • 4 nagy sárgarépa
  • 1.5 l alaplé
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 kis krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál citromlé
  • olívaolaj
  • bors
  • 4 evőkanál tökmag a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A répát, a krumplit és a hagymát pucold meg és aprítsd fel. A hagymát olajon párold üvegesre, ha már puha, dobd hozzá a répát, és kevergetve pirítsd néhány percig. Nyomd rá a fokhagymagerezdet, szórd meg sóval, borssal, gyömbérrel és curryporral, majd öntsd fel az alaplével, és dobd hozzá a krumplit. Főzd addig, amíg a répa és a krumpli is megpuhul, ekkor turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. A pépes levest öntsd vissza a fazékba, kanalazd hozzá a tejszínt és a citromlevet, és forrald össze az egészet. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, és tálaláskor ezzel szórd meg az adagok tetejét.

A sárgarépa finom és egészséges, ezért minél több alkalommal adj neki helyet az étlapon - fokhagymával és mézzel sütve például mennyei köret készülhet belőle.

Ezt is szeretjük