Gyömbéres sárgarépa-krémleves pirított tökmaggal: egyszerre édes és sós

Remekül megy az édeskés sárgarépa-krémleveshez a gyömbér és a pirított tökmag.

sargarepa kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jólesik az egyre hűvösebb őszi estéken egy nagy tál melengető zöldségkrémleves. A sárgarépa-krémleves a fűszerezéstől lesz igazán különleges. Legegészségesebb, ha előre megfőzött alapléből készíted, de ha nincs ilyened, használhatsz leveskockát is. Tálald pirított tökmaggal a tetején!

Gyömbéres sárgarépa-krémeves receptje

Hozzávalók

  • 4 nagy sárgarépa
  • 1.5 l alaplé
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 kis krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál citromlé
  • olívaolaj
  • bors
  • 4 evőkanál tökmag a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A répát, a krumplit és a hagymát pucold meg és aprítsd fel. A hagymát olajon párold üvegesre, ha már puha, dobd hozzá a répát, és kevergetve pirítsd néhány percig. Nyomd rá a fokhagymagerezdet, szórd meg sóval, borssal, gyömbérrel és curryporral, majd öntsd fel az alaplével, és dobd hozzá a krumplit. Főzd addig, amíg a répa és a krumpli is megpuhul, ekkor turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. A pépes levest öntsd vissza a fazékba, kanalazd hozzá a tejszínt és a citromlevet, és forrald össze az egészet. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, és tálaláskor ezzel szórd meg az adagok tetejét.

A sárgarépa finom és egészséges, ezért minél több alkalommal adj neki helyet az étlapon - fokhagymával és mézzel sütve például mennyei köret készülhet belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük