Gyömbéres csirkecomb ropogós mogyoróval: ázsiai hangulatú recept egyszerűen
A gyömbéres, mogyorós csirkecombhoz filézett combot használj, így még egyszerűbb lesz összedobni ezt a mennyei vacsorát.

Az ázsiai ízek szerelmesei talán találkoztak már a gyömbéres, mogyorós csirkecombbal, amelyet akár otthon is összeállíthatsz kevés hozzávalóból. A húst egy rövid ideig tartsd pácban kisütés előtt, hogy az ízek megfelelően átjárják. Köretként legjobban a jázmin rizs megy hozzá.
Gyömbéres, mogyorós csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 55 dkg csirkecombfilé
- 3 szál újhagyma
- 2.5 cm gyömbérdarab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1.5 teáskanál só
- 1 lime
- 1 kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 marék pörkölt mogyoró
- 1 csokor koriander
Elkészítés:
A húst kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt gyömbért, az újhagyma felkarikázott fehér szárát, a lime lereszelt héját, a cukrot, a sót és az olajat. Tartsd ebben a pácban minimum 20 percet, vagy akár két órát.
A pácolási idő végén a húst tedd egy serpenyőbe, és közepesnél kicsit nagyobb lángon süsd át. Néhány percig ne is kevergesd, hogy legyen ideje karamellizálódni. Fontos, hogy a csirkedarabok mindegyike érintkezzen a serpenyővel, úgyhogy ha az edényed nem elég nagy ehhez, végezd a sütést több adagban. A megsült csirke alatt vedd a lángot kicsire. Add hozzá a felcsíkozott paprikát, a mogyorót és a zúzott fokhagymát. Így kevergesd még öt percig, amíg kicsit átsül, de a paprika még roppanós marad. A végén öntözd meg a lime kifacsart levével, és ízlés szerint megszórhatod apróra vágott korianderrel.
Ha eddig nem szeretted a tofut, próbáld ki ebben a mogyorós, uborkás salátában
Egy éttermi élményt emlékezetből rekonstruálni nem éppen könnyű, ha épp nincs segítségünkre az internet sem.
ElolvasomKép: Fudio / Getty Images