Házi gyömbéres mentaszörp egyszerűen: ez tényleg felfrissít majd a kánikulában
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!
A mentát és a gyömbért külön-külön is szeretjük. Egészségvédő hatásuk miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani mindkettőt különféle formában. A citrommal együtt még jobban segítik az emésztést, a belőlük készülő szörp pedig hűsít és vitalizál. A szirup remek alapja a különféle limonádéknak, koktéloknak. Az üdítőkbe érdemes még friss mentaleveleket és citromkarikákat is tenni. Amennyiben nem télire szánod, dunsztolni sem kell.
Gyömbéres mentaszörp
Hozzávalók
- 2 bögre mentalevél
- 2 kg cukor
- 2 l víz
- 2 db citrom
- 5 dkg citromsav
- 3 szelet gyömbér
Elkészítés:
Az üvegeket alaposan mosd el, és sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. A mentát tépkedd le a száráról, és alaposan mosd meg. Öntsd egy nagyobb lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, a mentát, karikázd bele a citromot, tégy hozzá két-három szelet gyömbért, és öntsd hozzá a citromsavat. Kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Forrástól számítva öt-tíz percig főzd.
Állítsd egy vízzel félig töltött tepsibe a tiszta üvegeket, és kezdd melegíteni. Ha elég forró, szűrd le a szörpöt, és öntsd az üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejtetőre 10 percre, majd tedd dunsztba, azaz jól takard be pléddel, és úgy hagyd kihűlni. Ha felbontod, feltétlenül rakd a hűtőbe.
Még eperszörpöt is tehetsz el télire. Ráadásul egyúttal a lekvárkészítést is lerendezheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció