Gyömbéres, fűszeres céklafasírt sütőben sütve: húsmentes napokra tökéletes
Ha könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a gyömbéres, fűszeres céklafasírt tökéletes választás.

A cékla egészséges, nagyon finom, és számtalan módon beiktathatod az étkezésedbe. Akár zöldségpogácsaként a húsos vagdalt egyik alternatívájaként is számításba veheted. Ezt a fasírtot a céklán kívül az édes répa és a hozzáadott sok-sok illatos fűszer teszi különösen vonzóvá, ráadásul sütőben készül, így zsiradékot sem szív magába.
Gyömbéres céklafasírt
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 1 db sárgarépa
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál őrölt koriandermag
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, vágd kockákra, és süsd 45 percig, majd hűtsd ki. Helyezd a céklát, a meghámozott répát, a fokhagymát egy turmixgépbe, és aprítsd össze. Gép hiányában a zöldségeket le is reszelheted. Nem kell teljesen sima állagúnak lenniük.
Add hozzá a fűszereket, a lisztet, majd a masszából gyúrj kis gombócokat, lapogasd el a kezeddel, és helyezd tűzálló tálba, egymás mellé. Spricceld meg kevés olajjal, rakd a sütőbe, és 200 fokon süsd szép pirosra 25 perc alatt. Frissen, melegen tálald.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept