Gyömbéres, almás kevert süti 10 perc munkával: az íze és az illata is mennyei
Alig van munka a mennyei almás-gyömbéres süteménnyel, aminek már az illatától mindenki odalesz.

- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ez a könnyű kevert süti a reszelt almától lesz pihe-puha. A klasszikus téli fűszerek fantasztikus ízt adnak neki, a gyömbér különösen. Figyelj, hogy a sütéshez használt forma elég magas legyen, hogy a tésztának legyen helye megnőni.
Gyömbéres, almás kevert süti
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 3 db alma
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0.75 bögre olaj
- 2 evőkanál dió
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, és reszeld le a gyümölcsöket. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a reszelt almát, végül az olajat. Egy másik tálban vegyítsd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a szegfűszeget, a fahéjat és a gyömbért. A fűszeres lisztet lassú, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásos-almás masszához.
Egy tortaformát kenj ki kevés vajjal, és szórd meg liszttel. Öntsd bele a tésztát, egyengesd el, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon nagyjából 40 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Ha ősszel és télen is szívesen eszel gyümölcsös édességeket, próbáld ki ezt az isteni gluténmentes mandarintortát is!
Még több recept