Így lesz tökéletes a grízgaluska
A legegyszerűbb levesen is rengeteget dob a grízgaluska. Így mindig könnyű és finom lesz.
Szinte mindenki szereti, de a készítésére már kevesebben vállalkoznak. Jó grízgaluskát összehozni nem könnyű feladat, főleg nem elsőre. Pedig a zöldség- és a húslevesek új értelmet nyernek tőle. Még finomabb lesz, ha nem vízben, hanem a levesben főzöd ki.
Grízgaluska
Hozzávalók 16 darabhoz
- 14 dkg búzadara
- 3 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A puha vajat és a sárgáját jól keverd ki, add hozzá a búzadarát, a felaprított petrezselymet, a sót, a szódabikarbónát, végül pedig a villával felvert tojásfehérjét. Akkor jó, ha a massza közepes keménységű. Ha túl sűrű lenne, hígítsd levessel. Rakd lefedve minimum fél órára a hűtőbe, hogy a dara jól megszívja magát.
A pihentetést követően tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, egy evőkanál segítségével szaggasd bele a galuskákat. Ne formázd túl nagyra, mert főzés közben megnőnek. Enyhén sós vízben, lassú tűzön, fedő nélkül főzd 15 percig. Majd ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha egy kanállal kettévágsz egy galuskát, és az homogén, zárd le a lángot. Hagyd még a lében, fedő alatt körülbelül 20 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció