Pillekönnyű, grízes, sárgabarackos süti, az egyik legegyszerűbb édesség

Tegyél grízt a kevert sütibe, és még finomabb lesz. Sárgabarackkal pedig egyenesen visszautasíthatatlan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grízes-sárgabarackos süti pofonegyszerű, mégsem tudsz vele betelni. Ha a tésztába búzadara is kerül, a szokásosnál is puhább lesz az állaga, a tetejére pedig szórhatsz mandulát. Fagyival vagy tejszínhabbal tálalva igazán extra desszert, amit bármilyen alkalomra bevethetsz.

grizes-barackos-suti

Grízes, sárgabarackos süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg joghurt
  • 25 dkg barack
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a tejfölt, a búzadarát, és pihentesd öt-tíz percig. Ezután forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig óvatosan a felvert tojáshabot.

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. A barackot mosd meg, vedd ketté, és rakd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült. Ha gyorsan pirulna, rakj rá fóliát. 

grizes-barackos-suti-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük