Pillekönnyű, grízes, sárgabarackos süti, az egyik legegyszerűbb édesség
Tegyél grízt a kevert sütibe, és még finomabb lesz. Sárgabarackkal pedig egyenesen visszautasíthatatlan.
A grízes-sárgabarackos süti pofonegyszerű, mégsem tudsz vele betelni. Ha a tésztába búzadara is kerül, a szokásosnál is puhább lesz az állaga, a tetejére pedig szórhatsz mandulát. Fagyival vagy tejszínhabbal tálalva igazán extra desszert, amit bármilyen alkalomra bevethetsz.
Grízes, sárgabarackos süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg joghurt
- 25 dkg barack
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a tejfölt, a búzadarát, és pihentesd öt-tíz percig. Ezután forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig óvatosan a felvert tojáshabot.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. A barackot mosd meg, vedd ketté, és rakd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült. Ha gyorsan pirulna, rakj rá fóliát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció