Pillekönnyű, grízes, sárgabarackos süti, az egyik legegyszerűbb édesség
Tegyél grízt a kevert sütibe, és még finomabb lesz. Sárgabarackkal pedig egyenesen visszautasíthatatlan.

Pillekönnyű, grízes, sárgabarackos süti, az egyik legegyszerűbb édesség
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

Nagyon divatos ez a kabát, de elronthatja az alakodat: így viseld, hogy ne szélesítsen »

Jennifer Lopez natúr arccal pózolt egy férfimagazinnak: nem szégyellte a természetességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grízes-sárgabarackos süti pofonegyszerű, mégsem tudsz vele betelni. Ha a tésztába búzadara is kerül, a szokásosnál is puhább lesz az állaga, a tetejére pedig szórhatsz mandulát. Fagyival vagy tejszínhabbal tálalva igazán extra desszert, amit bármilyen alkalomra bevethetsz.

Grízes, sárgabarackos süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg joghurt
  • 25 dkg barack
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a tejfölt, a búzadarát, és pihentesd öt-tíz percig. Ezután forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig óvatosan a felvert tojáshabot.

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. A barackot mosd meg, vedd ketté, és rakd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült. Ha gyorsan pirulna, rakj rá fóliát. 

Ezt is szeretjük