Grízes kevert süti joghurttal: tíz perc munka, és mehet is a sütőbe
A grízes kevert süti a tésztájába kerülő joghurtnak köszönhetően olyan lágy és szaftos.
Ez az egyszerű grízes kevert süti tényleg elronthatatlan: csak keverd össze a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe. A joghurtnak és az olajnak köszönhetően marad sokáig puha. Még izgalmasabb, ha egy kevés narancshéjat is reszelsz hozzá.
Grízes kevert süti joghurttal
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg natúr joghurt
- 15 dkg gríz
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- vaj a tepsi kikenéséhez
- baracklekvár a tetejére
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt narancshéjat. Egy másik tálban keverd össze a grízt a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, adagold a tojásos részhez, és keverj belőle sima tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a szélei aranybarnára pirulnak. Ha kész, vedd ki a sütőből, kicsit hagyd kihűlni, és kend le a tetejét vastagon baracklekvárral.
A gríz sokféle süti alapanyaga lehet, egy kis banánnal keverve pedig még szaftosabb.
Búzadarasüti banánnal dúsítva: puha, omlós és isteni finom
Újragondolt banánkenyér: ezt is mondhatnánk erre az isteni, puha grízes sütire, amely kenyérformában készül.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció