Puha grillezett sajt frissítő paradicsomsalátával - Isteni könnyű vacsora

A paradicsomsalátával tálalt puha grillsajt könnyű, frissítő nyári vacsora.

Grillsajt paradicsomos salátával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomos salátával tálalt grillsajt ideális azoknak, akik a nagy melegben nem szívesen szánnak sok időt a vacsora elkészítésére. A grillsajttal gyakorlatilag nincs is munka, mivel már előre befűszerezve árulják, így csak néhány perc alatt ki kell sütni a rácsokon vagy akár a serpenyőben, a salátába pedig a kedvenc zöldségeidet keverheted.

Grillsajt paradicsomos salátával

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg fodros salátalevél
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 4 doboz grillsajt
  • 1 narancs
  • 1 marék dióbél

A salátaöntethez

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátaleveleket mosd meg, tedd egy tálba. Add hozzá a félbevágott koktélparadicsomot, a gerezdekre szedett és felaprított narancsot és a diót. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze. A salátát és az öntetet tálalásig tartsd a hűtőben, de csak az asztalon keverd őket össze.

A sajtokat lapjával felezd el, majd süsd ki őket. Erre a legjobb módszer a grillezés: helyezd őket forró, megolajozott rácsokra, és oldalanként fél-fél perc alatt piríts rájuk kérget. Ha nincs grilleződ, forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és közepesnél kicsit nagyobb lángon, zsiradék hozzáadása nélkül oldalanként nagyjából egy perc alatt pirítsd meg őket.

Citromos tonhalsaláta rukkolával keverve: pirítóssal könnyed ebéd is lehet

Jól mutat, pillanatok alatt kész és még finom is a tonhalsaláta, amelyből ne sajnáld a citromot, az adja meg a karakterét.

Elolvasom
Ezt is szeretjük