A világ legfinomabb zöldségnyársa, ha grillre készülsz hétvégén
A nyársra húzott grillezett zöldségek íze felülmúlhatatlan. Ilyet a sütőben nem tudsz készíteni.

- Divatos, nőies szandálok, melyek nagy melegben is kényelmesek: sikkes darabok árakkal »
- Hatékony súlyzós edzés otthonra, ami szépen kidolgozza a hasizmokat: ha csak 15 szabad perced van naponta, ezt a módszert válaszd »
- Nőies és elegáns is lehet a haspóló, ha így viseled: nem csak a vagány szettekhez passzol »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A grillezett zöldségek sok feltételnek megfelelnek: egészségesek, kevés kalóriát tartalmaznak és nagyon finomak. Kínáld a húsok mellé fantasztikus köretként, de a zöldségnyárs önmagában is ízletes. Következő grillezésnél próbáld ki!
Grillezett zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb cukkini
- 1 padlizsán
- 4 paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 6 kisebb csiperke
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszersó
Elkészítés:
A gombát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt mosd meg, és csepegtesd le, vagy töröld szárazra papírtörlővel. Szeleteld fel körülbelül 2x2 centis darabokra vagy karikákra. Húzd a zöldségeket váltakozva a nyársra a neked tetsző sorrendben, közéjük sajtot is tehetsz. Ha lehet, a két végére paradicsom kerüljön.
Az olívaolajat keverd el fűszersóval, nyomj hozzá fokhagymát, és kend át vele a zöldségeket. Utána mehetnek is a nyársak a grillre. Parázson többször megforgatva süsd nyolc-tíz percig. Közben kenegesd át többször a fűszeres olajjal. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

Még több recept