A világ legfinomabb zöldségnyársa, ha grillre készülsz hétvégén
A nyársra húzott grillezett zöldségek íze felülmúlhatatlan. Ilyet a sütőben nem tudsz készíteni.
A grillezett zöldségek sok feltételnek megfelelnek: egészségesek, kevés kalóriát tartalmaznak és nagyon finomak. Kínáld a húsok mellé fantasztikus köretként, de a zöldségnyárs önmagában is ízletes. Következő grillezésnél próbáld ki!
Grillezett zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb cukkini
- 1 padlizsán
- 4 paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 6 kisebb csiperke
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszersó
Elkészítés:
A gombát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt mosd meg, és csepegtesd le, vagy töröld szárazra papírtörlővel. Szeleteld fel körülbelül 2x2 centis darabokra vagy karikákra. Húzd a zöldségeket váltakozva a nyársra a neked tetsző sorrendben, közéjük sajtot is tehetsz. Ha lehet, a két végére paradicsom kerüljön.
Az olívaolajat keverd el fűszersóval, nyomj hozzá fokhagymát, és kend át vele a zöldségeket. Utána mehetnek is a nyársak a grillre. Parázson többször megforgatva süsd nyolc-tíz percig. Közben kenegesd át többször a fűszeres olajjal. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept