A világ legfinomabb zöldségnyársa, ha grillre készülsz hétvégén
A nyársra húzott grillezett zöldségek íze felülmúlhatatlan. Ilyet a sütőben nem tudsz készíteni.

A világ legfinomabb zöldségnyársa, ha grillre készülsz hétvégén
beauty and style
Top olvasott cikkek

A grillezett zöldségek sok feltételnek megfelelnek: egészségesek, kevés kalóriát tartalmaznak és nagyon finomak. Kínáld a húsok mellé fantasztikus köretként, de a zöldségnyárs önmagában is ízletes. Következő grillezésnél próbáld ki!

Grillezett zöldségek

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb cukkini
  • 1 padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 6 kisebb csiperke
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszersó
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt mosd meg, és csepegtesd le, vagy töröld szárazra papírtörlővel. Szeleteld fel körülbelül 2x2 centis darabokra vagy karikákra. Húzd a zöldségeket váltakozva a nyársra a neked tetsző sorrendben, közéjük sajtot is tehetsz. Ha lehet, a két végére paradicsom kerüljön.

Az olívaolajat keverd el fűszersóval, nyomj hozzá fokhagymát, és kend át vele a zöldségeket. Utána mehetnek is a nyársak a grillre. Parázson többször megforgatva süsd nyolc-tíz percig. Közben kenegesd át többször a fűszeres olajjal. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

Ezt is szeretjük