Sertéstarja rozmaringos pácban grillezve: illatos és vajpuha lesz a hús

A rozmaringos pácban érlelt sertéstarja omlós, illatos, és igazán nincs vele sok munka.

Grillezett rozmaringos sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéstarja talán a legfinomabb grillezni való húsféle, amely rozmaringos pácban érlelve egyszerűen fenséges. A hússzeleteket jól klopfold ki, és legalább hat órát, de akár két-három napot is a fűszeres lében tarthatod, mielőtt a forró rácsra téve kisütöd őket.

Grillezett rozmaringos sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
  • 3 ág rozmaring
  • 3 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarjaszeleteket klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a reszelt citromhéjjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott rozmaringágakkal és a borssal. Adj hozzá egy kevés kifacsart citromlevet is. Helyezd el a hússzeleteket egymás mellett-felett egy tálban, forgasd hozzá a pácot, és pihenetsd a hűtőben legalább hat órát, de akár két-három napot is. Sütés előtt közvetlenül sózd csak meg őket, különben megkeményednek. Forró grillrácson oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.

Nem csak húst süthetsz a rácsokon: a grillezett, pácolt gomba villámgyorsan készen van.

Grillezett, pácolt gomba villámgyorsan: fehérjegazdag húspótló

Télen a sütőben, nyáron a kertben is elkészítheted ezeket a balzsamecettől illatozó gombakalapokat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük