Sertéstarja rozmaringos pácban grillezve: illatos és vajpuha lesz a hús
A rozmaringos pácban érlelt sertéstarja omlós, illatos, és igazán nincs vele sok munka.

A sertéstarja talán a legfinomabb grillezni való húsféle, amely rozmaringos pácban érlelve egyszerűen fenséges. A hússzeleteket jól klopfold ki, és legalább hat órát, de akár két-három napot is a fűszeres lében tarthatod, mielőtt a forró rácsra téve kisütöd őket.
Grillezett rozmaringos sertéstarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
- 3 ág rozmaring
- 3 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a reszelt citromhéjjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott rozmaringágakkal és a borssal. Adj hozzá egy kevés kifacsart citromlevet is. Helyezd el a hússzeleteket egymás mellett-felett egy tálban, forgasd hozzá a pácot, és pihenetsd a hűtőben legalább hat órát, de akár két-három napot is. Sütés előtt közvetlenül sózd csak meg őket, különben megkeményednek. Forró grillrácson oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.
Nem csak húst süthetsz a rácsokon: a grillezett, pácolt gomba villámgyorsan készen van.
Grillezett, pácolt gomba villámgyorsan: fehérjegazdag húspótló
Télen a sütőben, nyáron a kertben is elkészítheted ezeket a balzsamecettől illatozó gombakalapokat.
Elolvasom