Grillezett, fűszeres pisztráng, ahogy a Szalajka völgyében készítik
A pisztráng is finomabb lesz, ha előtte pácolod néhány órán át.

Grillezett, fűszeres pisztráng, ahogy a Szalajka völgyében készítik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a Balatonon a hekk, úgy Szilvásváradon és környékén a pisztráng kihagyhatatlan. Idézd fel ezzel az otthon is könnyen elkészíthető fogással a korábbi kirándulások emlékét. Nagy előnye, hogy alig van benne szálka, és nagyon ízletes. Megtöltheted különböző zöldségekkel, kínálhatsz mellé fokhagymás tejfölt, vegyes salátát vagy grillezett zöldségeket.

Grillezett pisztráng

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db pisztráng
  • 30 dkg zöldség
  • 3 db citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A halakat tisztítsd meg, belezd ki, vagy még jobb, ha eleve így szerzed be. Alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól kend be vele a halat. A belsejébe is rakj sót, valamint petrezselymet. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.

 

Sütés előtt készítsd elő a grillt, rakj tüzet, és várd meg, míg fehérlő parazsat kapsz. A halat vágd ketté, rakj bele zöldségeket, a tetejére tégy citromkarikákat, még szórhatsz rá ízlés szerint zöldfűszert, majd mehet a grillre. Parázsló faszén felett süsd meg oldalanként körülbelül hat-nyolc perc alatt. A sütési idő függ a parázstól és a rács magasságától is. Közben kenegesd a megmaradt fűszeres olajjal, és petrezselyemmel megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük