Így lesz tökéletes a grillezett lazac: annak is ízleni fog, aki nincs oda a halakért

Lazacot is érdemes grillezni, mert puha, omlós és nagyon egészséges, csak néhány egyszerű trükköt kell észben tartanod hozzá.

Grillezett lazac
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillezett lazac akkor lesz finom, ha nem fűszerezed túl. Mivel nincs jellegzetes halíze, azok is szeretni szokták, akik általában nincsenek oda a tengeri állatokért. Köretnek legjobb valamilyen könnyű saláta, esetleg újkrumpli hozzá.

Grillezett lazac

Hozzávalók 4 szelethez

  • 4 szelet lazac
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom
  • 1 evőkanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A citrom levét facsard ki, keverd el az olívaolajjal és a kakukkfűvel. A lazacról ne húzd le a bőrét, csak kicsit sózd meg a húsát, majd helyezd a pácba, és pihentesd benne fél órát. Több idő nem kell neki. A grillrácsot jól tisztítsd meg, és helyezd rá a lazacot először bőrével lefelé, majd három-négy perc múlva fordítsd meg. A lazacsütés általános szabálya, hogy attól nem kell félni, hogy nyers marad, mert úgy is finom, attól viszont annál inkább, hogy kiszárad. Amikor a külseje már rózsaszínes, nem átlátszó, és ha beleszúrsz egy villát, könnyen szétesik, készen van. 

Kapros, serpenyőben sült lazac: pillanatok alatt elkészül a nyári fogás

A könnyű, ízletes fogást a diétádba is beillesztheted, ebédre vagy vacsorára bűntudat nélkül elfogyaszthatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük