Fantasztikusan finom kukorica grillrácson sütve: húsok mellé vagy magában is jóllakat

Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.

Grillezett kukorica
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak húsokat, hanem zöldségeket is lehet grillezni: az így készített kukorica édes szemei egészen különleges zamatot kapnak ezzel a módszerrel. Sütés előtt kend le a fűszervajjal, így tedd fel a rácsokra, majd várd meg, amíg ropogósra pirul.

Grillezett kukorica

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 cső kukorica
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsd meg a leveleitől és a szálaitól, mosd meg alaposan, és töröld szárazra. A puha, formázható vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, kend meg vele a kukoricacsöveket, majd helyezd őket forró grillrácsra. 15-20 perc alatt, gyakran forgatva süsd meg őket. Amikor készen vannak, locsold le őket egy kevés lime-lével.

Nagyon jól megy a kukorica a citromos pácban érlelt grillezett csirkemell mellé is.

Könnyed, citromos pácban grillezett csirkemell: nagyon szaftos lesz a hús

Az idei grillszezon kedvence lesz ez a könnyed, citrusos páccal készített csirkemell, amely sütőben is készülhet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük