Fantasztikusan finom kukorica grillrácson sütve: húsok mellé vagy magában is jóllakat

Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.

grillezett kukorica
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak húsokat, hanem zöldségeket is lehet grillezni: az így készített kukorica édes szemei egészen különleges zamatot kapnak ezzel a módszerrel. Sütés előtt kend le a fűszervajjal, így tedd fel a rácsokra, majd várd meg, amíg ropogósra pirul.

Grillezett kukorica

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 cső kukorica
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsd meg a leveleitől és a szálaitól, mosd meg alaposan, és töröld szárazra. A puha, formázható vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, kend meg vele a kukoricacsöveket, majd helyezd őket forró grillrácsra. 15-20 perc alatt, gyakran forgatva süsd meg őket. Amikor készen vannak, locsold le őket egy kevés lime-lével.

Nagyon jól megy a kukorica a citromos pácban érlelt grillezett csirkemell mellé is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük