Fantasztikusan finom kukorica grillrácson sütve: húsok mellé vagy magában is jóllakat
Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.
Nem csak húsokat, hanem zöldségeket is lehet grillezni: az így készített kukorica édes szemei egészen különleges zamatot kapnak ezzel a módszerrel. Sütés előtt kend le a fűszervajjal, így tedd fel a rácsokra, majd várd meg, amíg ropogósra pirul.
Grillezett kukorica
Hozzávalók 4 személyre
- 4 cső kukorica
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 lime leve
Elkészítés:
A kukoricát szabadítsd meg a leveleitől és a szálaitól, mosd meg alaposan, és töröld szárazra. A puha, formázható vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, kend meg vele a kukoricacsöveket, majd helyezd őket forró grillrácsra. 15-20 perc alatt, gyakran forgatva süsd meg őket. Amikor készen vannak, locsold le őket egy kevés lime-lével.
Nagyon jól megy a kukorica a citromos pácban érlelt grillezett csirkemell mellé is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept