Fantasztikusan finom kukorica grillrácson sütve: húsok mellé vagy magában is jóllakat

Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.

grillezett kukorica
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak húsokat, hanem zöldségeket is lehet grillezni: az így készített kukorica édes szemei egészen különleges zamatot kapnak ezzel a módszerrel. Sütés előtt kend le a fűszervajjal, így tedd fel a rácsokra, majd várd meg, amíg ropogósra pirul.

Grillezett kukorica

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 cső kukorica
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsd meg a leveleitől és a szálaitól, mosd meg alaposan, és töröld szárazra. A puha, formázható vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, kend meg vele a kukoricacsöveket, majd helyezd őket forró grillrácsra. 15-20 perc alatt, gyakran forgatva süsd meg őket. Amikor készen vannak, locsold le őket egy kevés lime-lével.

Nagyon jól megy a kukorica a citromos pácban érlelt grillezett csirkemell mellé is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük