Grillezett, fűszeres csirkemáj: így biztosan nem lesz rágós
Fokhagymával, friss zöldfűszerekkel nagyon ízletes a csirkemáj. Grillen sütve pikk-pakk elkészül.

grillezett-csirkemaj
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemáj tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Grillpartikon is bátran bevetheted. Sütés előtt feltétlenül pácold be, hogy finomabb, omlósabb legyen. Főleg a nagy melegben vigyázz a májjal, mert könnyen megromlik. Így csak sütés előtt vedd ki a hűtőből. Kínálhatod grillezett zöldségekkel, salátával, még jobb, ha krumplit is húzol a nyársra.  

Grillezett csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg. Távolítsd el róla a hártyákat és az ereket is. Vágd fel azonos nagyságú darabokra, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg. Az olajat keverd össze borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, majd kend be vele a májdarabokat. Takard le, és pácold legalább egy-két órát. A nyársakat áztasd vízbe 15 percre. 

Közben a krumplit pucold meg, és a májjal felváltva tűzd a nyársakra. Közepes lángon, forgatva süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha kívül szép barna, belül pedig nem véres, leveheted a grillről. Csak a tányéron sózd meg, különben keménnyé, rágóssá válhat.
Ha bizonytalan vagy, mert még nem grilleztél, vagy többet szeretnél megtudni a kerti sütögetésről, íme a legfontosabb szabályok!

Ezt is szeretjük