Grillezett, fűszeres csirkemáj: így biztosan nem lesz rágós
Fokhagymával, friss zöldfűszerekkel nagyon ízletes a csirkemáj. Grillen sütve pikk-pakk elkészül.

grillezett-csirkemaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemáj tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Grillpartikon is bátran bevetheted. Sütés előtt feltétlenül pácold be, hogy finomabb, omlósabb legyen. Főleg a nagy melegben vigyázz a májjal, mert könnyen megromlik. Így csak sütés előtt vedd ki a hűtőből. Kínálhatod grillezett zöldségekkel, salátával, még jobb, ha krumplit is húzol a nyársra.  

Grillezett csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg. Távolítsd el róla a hártyákat és az ereket is. Vágd fel azonos nagyságú darabokra, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg. Az olajat keverd össze borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, majd kend be vele a májdarabokat. Takard le, és pácold legalább egy-két órát. A nyársakat áztasd vízbe 15 percre. 

Közben a krumplit pucold meg, és a májjal felváltva tűzd a nyársakra. Közepes lángon, forgatva süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha kívül szép barna, belül pedig nem véres, leveheted a grillről. Csak a tányéron sózd meg, különben keménnyé, rágóssá válhat.
Ha bizonytalan vagy, mert még nem grilleztél, vagy többet szeretnél megtudni a kerti sütögetésről, íme a legfontosabb szabályok!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük