Így süss tökéletes grillcsirkét otthon: ez a fűszervaj csodát tesz vele
Nemcsak a sütödékben ehetsz extra finom grillcsirkét, ezzel a recepttel a tiéd is hibátlan lesz.
Ezt a grillcsirkét a saját készítésű fűszervaj teszi átlagon felülivé. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Arra ügyelj, hogy ne fűszerezd túl a csirkét, nehogy elnyomják a különböző aromák a hús valódi ízét. Fél kilónként körülbelül 25 perc sütési idővel számolj.
Grillcsirke fűszervajjal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db grillcsirke
- 10 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd jól sózd be. A puha vajat keverd össze az aprított petrezselyemmel, a citromlével, a pirospaprikával, egy gerezd zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval és a borssal. Dörzsöld be vele jó alaposan a csirkét, óvatosan a bőre alá is nyúlj be.
Rakd a húst egy tepsibe, szórj mellé fokhagymagerezdeket, és tehetsz még rá zöldfűszereket. A tepsibe önts kevés vizet. A sütés közben keletkező gőztől omlósabb lesz a csirke. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Ha szükséges, magasabb fokozaton pirítsd meg. Sütés közben forgasd a csirkét, hogy mindenhol egyformán piruljon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept