Így süss tökéletes grillcsirkét otthon: ez a fűszervaj csodát tesz vele
Nemcsak a sütödékben ehetsz extra finom grillcsirkét, ezzel a recepttel a tiéd is hibátlan lesz.

Így süss tökéletes grillcsirkét otthon: ez a fűszervaj csodát tesz vele
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a grillcsirkét a saját készítésű fűszervaj teszi átlagon felülivé. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Arra ügyelj, hogy ne fűszerezd túl a csirkét, nehogy elnyomják a különböző aromák a hús valódi ízét. Fél kilónként körülbelül 25 perc sütési idővel számolj.

Grillcsirke fűszervajjal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd jól sózd be. A puha vajat keverd össze az aprított petrezselyemmel, a citromlével, a pirospaprikával, egy gerezd zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval és a borssal. Dörzsöld be vele jó alaposan a csirkét, óvatosan a bőre alá is nyúlj be.
 

Rakd a húst egy tepsibe, szórj mellé fokhagymagerezdeket, és tehetsz még rá zöldfűszereket. A tepsibe önts kevés vizet. A sütés közben keletkező gőztől omlósabb lesz a csirke. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Ha szükséges, magasabb fokozaton pirítsd meg. Sütés közben forgasd a csirkét, hogy mindenhol egyformán piruljon.

Ezt is szeretjük