Így süss tökéletes grillcsirkét otthon: ez a fűszervaj csodát tesz vele
Nemcsak a sütödékben ehetsz extra finom grillcsirkét, ezzel a recepttel a tiéd is hibátlan lesz.
Ezt a grillcsirkét a saját készítésű fűszervaj teszi átlagon felülivé. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Arra ügyelj, hogy ne fűszerezd túl a csirkét, nehogy elnyomják a különböző aromák a hús valódi ízét. Fél kilónként körülbelül 25 perc sütési idővel számolj.
Grillcsirke fűszervajjal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db grillcsirke
- 10 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd jól sózd be. A puha vajat keverd össze az aprított petrezselyemmel, a citromlével, a pirospaprikával, egy gerezd zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval és a borssal. Dörzsöld be vele jó alaposan a csirkét, óvatosan a bőre alá is nyúlj be.
Rakd a húst egy tepsibe, szórj mellé fokhagymagerezdeket, és tehetsz még rá zöldfűszereket. A tepsibe önts kevés vizet. A sütés közben keletkező gőztől omlósabb lesz a csirke. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Ha szükséges, magasabb fokozaton pirítsd meg. Sütés közben forgasd a csirkét, hogy mindenhol egyformán piruljon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció