Gulyás, ahogy a profik készítik

A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény még a tavalyinál is 50%-kal több kiváló éttermet vonultat fel. (x)

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Május 31. és június 2. között ismét a Millenáris Parkba várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb hazai gasztrorendezvény, az OTP Klub Gourmet Fesztivál. Idén már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig. Jelentős újításként az idén kiemelten foglalkozik a fesztivál az ország legismertebb ételével, a gulyással is.

2013-ban már nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők, azzal, hogy egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma tovább fejlődését is igyekeznek szolgálni. A rendezvény szakmai napján ugyanis a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhatnak egymással.

Az elmúlt két évben a Sziget Szervezőiroda kezei között teljesen megújult, és immár egyértelműen a legnívósabb hazai gasztronómiai seregszemlének számít az OTP Klub Gourmet Fesztivál. A színvonal ráadásul nemcsak a résztvevők összetétele és az igazán egyedi ételkínálat miatt kiemelkedő, de a helyszín kialakítása, az ülőhelyek száma, az egyedi étkészletektől, a kiegészítő programokig, minden azt a célt szolgálja, hogy a látogatók igazi élményekkel gazdagodjanak.

Kóstold meg Magyarországot!

A bevált szlogen: Kóstold meg Magyarországot! jegyében, idén még több vidéki és fővárosi étterem várja a kulináris érdeklődésű nagyérdeműt. A rendezvény igyekszik átfogó képet adni a hazai csúcsgasztronómiáról, bemutatva a legjobb éttermeket, borászatokat, gourmet üzleteket, cukrászdákat.

- Amellett, hogy egy jól átlátható pillanatfelvételt ad a vendéglátás csúcsainak jelenlegi állapotáról, igazi különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan rendezvény, ahol szinte teljes számban felvonulnak a hazai gasztropiac nagyágyúi, vidékről és Budapestről egyaránt. A hazai top 50 étteremből 2013-ban már szinte mindenki képviselteti magát és ráadásul sokan úgy jelennek meg, hogy ez az egyetlen rendezvény, aminek a kedvéért kimozdulnak a megszokott konyháikból.

Az a cél vezérel bennünket, hogy a Millenáris területén bemutassuk az ország gasztronómiai makettjét. Szeretnénk, ha az érdeklődők, elérhető árakon - 500 és 1000 forint között/adag - megkóstolhatnának megannyi izgalmas és ínycsiklandó finomságot. Az ételek mellé szakemberek által összeállított bor ajánlatot is kapnak majd a látogatók, akik a párosított borokat a helyszínen szintén megízlelhetik. Egy helyen megkaphatnak szinte mindent, amit amúgy csak hosszas utazással és komoly ráfordításokkal tudnának csak felfedezni – mondta Gerendai Károly, az OTP Gourmet Fesztivált szervező Sziget Kft igazgatója.

Középpontban a gulyás

Az idei év újítása, hogy az OTP Klub Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a gulyás, a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine.

- A fesztiválon megjelenő éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel igyekeznek a konyháik jellegzetességeit bemutatni. Idén viszont arra kértük a meghívott csúcséttermek séfjeit, hogy a saját kreálmányaikon túl, készítsenek még egy fogást, egy igazán közkedvelt magyar ételt, a gulyást, ahogyan ők a legjobbnak gondolják. Az OTP Klub Gourmet Fesztiválon tehát megtudhatjuk majd, hogy Magyarország legjobb séfjei mit gondolnak e hagyományosan magyar ételről, hogyan készítik el, miként álmodják újjá - tette hozzá Gerendai.

Az ország legismertebb ételét Váncsa István helyezi el a magyar gasztronómiában, melyről bővebben itt olvashatsz.
A tavalyi rekordszámú résztvevőhöz képest, idén még tovább bővül a kínálat. Jóval több étterem várja az érdeklődöket, továbbá a legjobb borászatok és gourmet boltok mellett ismét helyet kapnak a minőségi sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is. A több mint 100 kiállítóról a www.sziget.hu/gourmetfesztival/kiallitok oldalon találsz bővebb információt.

A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztro- és zenei programok is várják majd a látogatókat. Az OTP Klub Gasztro Színpad izgalmas programokkal várja majd a látogatókat. Testközelben láthatja a közönség az ország Michelin-csillagos séfjét, Széll Tamást (Onyx) aki külön bemutatóval készül, továbbá a tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, idei témájuk a padlizsán.
Ez a rendezvény nemcsak a nagyközönséghez igyekszik közelebb hozni a minőség iránt elkötelezett gasztronómia szereplőit, hanem találkozási és igazodási pont a szakmabeliek számára is.

A belépőjegy ára 2900 forint, amely mellé jár egy prémium minőségű borospohár, a Szent Tamás pincészet Tokaji MÁD Furmint 2012 kóstolója, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio, egy kóstolót Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből, valamint egy csésze espressot-t, amelyet az ország legjobb baristái készítenek majd el. Az OTP Klub Gourmet fesztiválon azok, akik OTP Klub kártyával rendelkeznek, 25%-os kedvezményt kapnak a helyszínen kártyájukkal vásárolt napijegy árából. Emellett a klubosok kártyájuk felmutatásával az OTP Klub standjánál egy pohár bort kapnak ajándékba.

(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2394201&banner=2394216&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük