Így lesz igazán szaftos a görögös csirke
Nyárias íz, omlós hús, különleges fűszerezés. A görög csirke tökéletes megoldás lehet ebédre vagy vacsorára is.
Szereted a mediterrán konyhát? Nem kívánod a forróságban a nehéz ételeket? Próbáld ki a bármikor bevethető csirkét görög ízesítéssel! Köret nélkül is jóllaksz vele. Készítheted mellből, combból, de még szárnyból is.
Görög csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg csirkecomb
- 2 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 2 dl olívaolaj
- 10 szem olívabogyó
- 5 teáskanál görög fűszerkeverék
- 3 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítés:
Legelőször a pácot készítsd el! Keverd az olívaolajhoz a citromlét, a görög fűszerkeveréket, a sót, a borsot és az oregánót. Majd a csirkét tisztítsd meg, és már mehet is a pácba. A legjobb, ha egy egész éjszakára berakod a hűtőbe. Sütés előtt a lilahagymát, a paradicsomot és az olívabogyót vág neked tetsző darabokra.
Kenj ki egy tepsit olívaolajjal. Helyezd egymás mellé a pácból kivett húsokat. Majd szép egyenletesen oszlasd el rajtuk, mellettük a zöldségeket, és fedd le alufóliával.
A húst tedd előmelegített sütőbe. Ha gazdagon raksz zöldséget a húshoz, köret sem kell hozzá.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció