Az eredeti görög saláta receptje

Kevesebb, mint 300 kalória, mégis jóllaksz vele

A görög saláta köretnek és főételnek egyaránt tökéletes.

Az eredeti görög saláta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hangolódj a csupa friss, színes zöldségből álló görög salátával a nyaralásra, vagy idézd fel a régi emlékeket. Ha követed a receptet, ugyanolyan finom lesz, mint ha egy tavernában készítenék. A görögök egyébként parasztsalátának hívják, és régen inkább a szegények fogyasztották.

Görög saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg olajbogyó
  • 4 paradicsom
  • 2 lilahagyma
  • 2 paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy érett zöldségeket és minőségi sajtot vásárolj. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a citromlevet és az oregánót. Tedd rövid időre a hűtőbe. Addig készítsd elő a többi hozzávalót. A feta sajtot, a hagymát, az uborkát, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra. Amennyiben nem szereted a csípőset, a hagymát áztasd egy kicsit sós vízbe. Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki.

Ha mindennel végeztél, rakd a zöldségeket és a sajtot a hideg öntethez. A fetában található só miatt levet fog ereszteni, ezért nem nagyon kell sózni. Alaposan keverd össze, akár a kezeddel is összeforgathatod. Tedd fél-egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tovább viszont ne hagyd állni, mert túl sok levet ereszt.

Ezt is szeretjük