Az eredeti görög saláta receptje
Kevesebb, mint 300 kalória, mégis jóllaksz vele
A görög saláta köretnek és főételnek egyaránt tökéletes.

Az eredeti görög saláta receptje
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hangolódj a csupa friss, színes zöldségből álló görög salátával a nyaralásra, vagy idézd fel a régi emlékeket. Ha követed a receptet, ugyanolyan finom lesz, mint ha egy tavernában készítenék. A görögök egyébként parasztsalátának hívják, és régen inkább a szegények fogyasztották.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg olajbogyó
  • 4 paradicsom
  • 2 lilahagyma
  • 2 paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy érett zöldségeket és minőségi sajtot vásárolj. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a citromlevet és az oregánót. Tedd rövid időre a hűtőbe. Addig készítsd elő a többi hozzávalót. A feta sajtot, a hagymát, az uborkát, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra. Amennyiben nem szereted a csípőset, a hagymát áztasd egy kicsit sós vízbe. Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki.

Ha mindennel végeztél, rakd a zöldségeket és a sajtot a hideg öntethez. A fetában található só miatt levet fog ereszteni, ezért nem nagyon kell sózni. Alaposan keverd össze, akár a kezeddel is összeforgathatod. Tedd fél-egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tovább viszont ne hagyd állni, mert túl sok levet ereszt.

Ezt is szeretjük