Mennyei gorgonzolás, diós tészta szupergyorsan: 15 perc múlva már eheted is

Őszi ízek gorgonzolával megbolondítva: ez a tészta egyenesen csúcs!

Gorgonzolás, diós tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz nagy előnye, hogy rengeteg gyümölcsben, termésben tobzódunk, amikből jobbnál jobb ételeket készíthetünk. Az egyszerű diós tészta is még jobb lesz, ha körtével is megbolondítod. A gorgonzola pedig új szintre emeli a gyors ételt. Akár hétköznapi vacsora is lehet, mert villámgyorsan elkészül. 

Gorgonzolás, diós tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg gorgonzola
  • 1 db körte
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobj bele egy teáskanál sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
A kis darabokra vágott diót pirítsd meg kevés zsiradékon egy serpenyőben egy-két perc alatt. Ha szeretnéd, a diót akár le is darálhatod. A tésztát keverd össze tejszínnel, szórd meg dióval, add hozzá a kis darabokra vágott körtét és a gorgonzolát. 
Egy könnyed saláta mindig jólesik, ebbe a körte helyett alma kerül a dió és gorgonzola mellé. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük