Mennyei gorgonzolás, diós tészta szupergyorsan: 15 perc múlva már eheted is
Őszi ízek gorgonzolával megbolondítva: ez a tészta egyenesen csúcs!
Az ősz nagy előnye, hogy rengeteg gyümölcsben, termésben tobzódunk, amikből jobbnál jobb ételeket készíthetünk. Az egyszerű diós tészta is még jobb lesz, ha körtével is megbolondítod. A gorgonzola pedig új szintre emeli a gyors ételt. Akár hétköznapi vacsora is lehet, mert villámgyorsan elkészül.
Gorgonzolás, diós tészta
Hozzávalók
- 25 dkg tészta
- 10 dkg dió
- 10 dkg gorgonzola
- 1 db körte
- 1 dl habtejszín
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobj bele egy teáskanál sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le.
A kis darabokra vágott diót pirítsd meg kevés zsiradékon egy serpenyőben egy-két perc alatt. Ha szeretnéd, a diót akár le is darálhatod. A tésztát keverd össze tejszínnel, szórd meg dióval, add hozzá a kis darabokra vágott körtét és a gorgonzolát.
Egy könnyed saláta mindig jólesik, ebbe a körte helyett alma kerül a dió és gorgonzola mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció