Mennyei gorgonzolás, diós tészta szupergyorsan: 15 perc múlva már eheted is
Őszi ízek gorgonzolával megbolondítva: ez a tészta egyenesen csúcs!

gorgonzolas-dios-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz nagy előnye, hogy rengeteg gyümölcsben, termésben tobzódunk, amikből jobbnál jobb ételeket készíthetünk. Az egyszerű diós tészta is még jobb lesz, ha körtével is megbolondítod. A gorgonzola pedig új szintre emeli a gyors ételt. Akár hétköznapi vacsora is lehet, mert villámgyorsan elkészül. 

Gorgonzolás, diós tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg gorgonzola
  • 1 db körte
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobj bele egy teáskanál sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
A kis darabokra vágott diót pirítsd meg kevés zsiradékon egy serpenyőben egy-két perc alatt. Ha szeretnéd, a diót akár le is darálhatod. A tésztát keverd össze tejszínnel, szórd meg dióval, add hozzá a kis darabokra vágott körtét és a gorgonzolát. 
Egy könnyed saláta mindig jólesik, ebbe a körte helyett alma kerül a dió és gorgonzola mellé. 

Ezt is szeretjük