Így készíti a palacsintát Gordon Ramsay: egy titka van a fantasztikusan lágy tésztának
Gordon Ramsay palacsintája az elkészítés technikájának és egy különleges hozzávalónak köszönheti fantasztikus lágyságát.

Gordon Ramsay palacsintájának titka egyrészt a felvert tojáshab, amibe a többi hozzávalót keveri, másrészt az író, amit te is könnyen beszerezhetsz már bármelyik szupermarketből. Ha még sincs otthon, és gyorsan szeretnél palacsintát sütni, keverj egy bögre tejhez egy evőkanál citromlevet, és hagyd állni szobahőmérsékleten tíz percig.
Gordon Ramsay palacsintája
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 3 dl író (vagy 3 dl tej és 1 evőkanál citromlé)
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 dl olaj
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a liszttel, a sütőporral, az íróval, a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy serpenyőben olvassz vajat, és merőkanállal adagolj bele a tésztából. Süsd az egyik oldalt nagyjából öt percig, amíg a tetején buborékok képződnek, majd fordítsd meg őket, és így süsd további két percig. Tálald olvasztott vajjal, gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.
Az amerikai palacsintának számtalan változata ismert: fahéjaskrémmel töltve is próbáld ki.
Puha amerikai palacsinta fahéjas krémmel sütve: mennyei lesz a tészta
Már őszies hangulata van ennek az amerikai palacsintának, a belesült fahéjtól lesz nagyon különleges.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció