Pirosra sült göngyölt csirke
Bújtass mindenféle jót az egyszerű csirkébe! Egészséges, könnyű és szuperbiztos recept.
A különféle módon göngyölt csirkés ételekkel nem foghatsz mellé. Ez a töltelék egyszerűen fenséges, a hozzávalókat pedig otthon is megtalálod. Az ízletes húshoz krumplipüré, rizs és saláta is illik. A Gubics-Imrefi Brigitta ötlete alapján készült tekercset vacsorára vagy ebédre is érdemes kipróbálni.
Göngyölt csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 5 csirkemellfilé
- 10 szelet bacon
- 10 szelet gépsonka
- 10 szelet sajt
- 5 nagyobb csemegeuborka
- 3 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 0.5 dl fehérbor
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, nyisd szét, amennyire tudod, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát vágd kis kockákra, kevés olajon addig pirítsd, amíg barnás, karamelles állagot kap. Akkor keverj hozzá egy evőkanál mustárt, illetve kevés fehérborral öntsd fel. Sózd, borsozd, majd ezzel a masszával kend meg vékonyan a szeleteket.
Rakj mindegyik húsra apróra vágott gépsonkát, szeletelt sajtot és csemegeuborkát. Göngyöld fel, kívülről baconnel is borítsd be. Ha szükséges, fogvájóval tűzd meg a húst, hogy sütés közben ne essen szét. Helyezd tepsibe a göngyölt csirkéket, öntsd le őket fél deci vízzel. Fedd le fóliával, és 170 fokon süsd legalább egy óráig. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció