Ezzel a mázzal a legfinomabb a kínai Gong Bao csirkemell: otthon készítve is mennyei

A csípős, ragacsos Gong Bao csirkemell otthon elkészítve is igazán finom.

Gong Bao csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szecsuáni Gong Bao csirke elkészítése nem különösebben bonyolult. Bár igazi kínai hozzávalókkal lesz a legjobb, ha ezeket nem tudod beszerezni, helyettesítheted őket egyszerűbb alapanyagokkal, például a mirint száraz fehérborral, a hoisin szószt mézzel.

Gong Bao csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A zöldséges csirkéhez

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 2 szál zeller
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl mirin vagy száraz fehérbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 0.5 piros kaliforniai paprika
  • 0.5 zöld kaliforniai paprika
  • bors
  • olaj

A mártáshoz

  • 7 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál mirin vagy száraz fehérbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál Hoisin szósz vagy méz
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Az ízesítéshez

  • 5 cm gyömbérdarab
  • 4 fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, és szórd meg kevés sóval és borssal. Keverd össze a szódabikarbónát, a bort, a szójaszószt és az étkezési keményítőt egy tálban, forgasd bele a csirkekockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. A mártás hozzávalóit egy kisebb lábosban főzd össze, amíg a cukor felolvad. A kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a zellerszárat vágd nagyobb darabokra. Egy nagyobb serpenyőben nagy lángon három-négy perc alatt pirítsd meg a csirkedarabokat, majd amikor már kifehéredtek, add hozzá a zöldségeket is, és rázogatva pirítsd őket egybe. Néhány perc kell nekik, hogy megsüljenek, ekkor szedd ki és tedd félre őket. A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, a chilipaprikával együtt aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús és a zöldségek sültek, még egy kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsd egy perc alatt meg őket. Öntsd hozzá a mártást, amikor pedig besűrűsödött, tedd vissza bele a csirkét és a zöldségeket. Forrald össze, a végén pedig szórd meg szezámmaggal.

Pirított, tojásos bulgur roppanós zöldségekkel: rostban gazdag köret

A szójaszósz az ázsiai étel lelke, amely egyszerre sóz és ízesít, a semleges ízű bulgurt egészen új szintre emeli.

Elolvasom
Ezt is szeretjük