Ezzel a mázzal a legfinomabb a kínai Gong Bao csirkemell: otthon készítve is mennyei
A csípős, ragacsos Gong Bao csirkemell otthon elkészítve is igazán finom.
A szecsuáni Gong Bao csirke elkészítése nem különösebben bonyolult. Bár igazi kínai hozzávalókkal lesz a legjobb, ha ezeket nem tudod beszerezni, helyettesítheted őket egyszerűbb alapanyagokkal, például a mirint száraz fehérborral, a hoisin szószt mézzel.
Gong Bao csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
A zöldséges csirkéhez
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2 szál zeller
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl mirin vagy száraz fehérbor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 0.5 piros kaliforniai paprika
- 0.5 zöld kaliforniai paprika
- só
- bors
- olaj
A mártáshoz
- 7 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál mirin vagy száraz fehérbor
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál Hoisin szósz vagy méz
- 1.5 dl alaplé
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Az ízesítéshez
- 5 cm gyömbérdarab
- 4 fokhagyma
- 1 chilipaprika
- olaj
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, és szórd meg kevés sóval és borssal. Keverd össze a szódabikarbónát, a bort, a szójaszószt és az étkezési keményítőt egy tálban, forgasd bele a csirkekockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. A mártás hozzávalóit egy kisebb lábosban főzd össze, amíg a cukor felolvad. A kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a zellerszárat vágd nagyobb darabokra. Egy nagyobb serpenyőben nagy lángon három-négy perc alatt pirítsd meg a csirkedarabokat, majd amikor már kifehéredtek, add hozzá a zöldségeket is, és rázogatva pirítsd őket egybe. Néhány perc kell nekik, hogy megsüljenek, ekkor szedd ki és tedd félre őket. A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, a chilipaprikával együtt aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús és a zöldségek sültek, még egy kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsd egy perc alatt meg őket. Öntsd hozzá a mártást, amikor pedig besűrűsödött, tedd vissza bele a csirkét és a zöldségeket. Forrald össze, a végén pedig szórd meg szezámmaggal.
Ha igazi ázsiai stílusú köretre vágysz, készíts zöldséges, tojásos bulgurt!
Pirított, tojásos bulgur roppanós zöldségekkel: rostban gazdag köret
A szójaszósz az ázsiai étel lelke, amely egyszerre sóz és ízesít, a semleges ízű bulgurt egészen új szintre emeli.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció