Gyors spagetti tejszínes gombamártással
25 perc alatt elkészül
Hétköznapra tökéletes, mert nem viszi el sok idődet, mégis finom! Friss gombából készítsd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gombás spagetti tejszínnel megbolondítva kellemesen krémes lesz. Szórhatsz rá valamilyen zöldfűszert, piríthatsz hozzá sonkát vagy szalonnát, és sajtot is reszelhetsz a tetejére.

Gombás spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel forrni egy nagy lábasban vizet. Ha lobog, rakj bele kevés olajat, sót, majd mehet bele a spagetti, és főzd körülbelül 10-12 percig. Időnként kevergesd meg, nehogy összeragadjon a tészta. Ha már jónak látod, kóstolj meg egy szál spagettit, és ha roppanós, szűrd le. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha.

A tészta főzése közben készítsd el a mártást. A vajat olvaszd meg serpenyőben, és futtasd meg benne a finomra vágott hagymát. Tisztítsd meg a gombát, szeleteld fel, dobd a hagymára, enyhén sózd meg. Kissé pirítsd meg, engedd fel másfél deci vízzel, fedő alatt főzd körülbelül 10-12 percig, majd dúsítsd a tejszínnel. A spagettit szedd tányérra, és keverd össze a mártással.

Ezt is szeretjük