7 isteni gombás étel, amit nem lehet elrontani

Receptek és képek

Minden évszakban kapható, nagyrészt olcsón adják, és változatosan készíthető.

Dia

	Töltött gomba	Az illatos és látványos előétel mindenki kedvence, a ropogós külső omlós belsőt takar, a töltelék pedig szinte bármi lehet, ami csak eszedbe jut. Egyszerűen, a gombák szárát apróra vágva, némi sajttal elkeverve is zseniális tölteléket hozhatsz létre, de fűszeres, húsos ragut is tehetsz bele. A vásárláskor ügyelj arra, hogy szép, nagy fejű gombákat válassz, azokat lehet hatékonyan tölteni. A sok közül itt egy recept, amit nem tudsz elrontani.

Töltött gomba

Az illatos és látványos előétel mindenki kedvence, a ropogós külső omlós belsőt takar, a töltelék pedig szinte bármi lehet, ami csak eszedbe jut. Egyszerűen, a gombák szárát apróra vágva, némi sajttal elkeverve is zseniális tölteléket hozhatsz létre, de fűszeres, húsos ragut is tehetsz bele. A vásárláskor ügyelj arra, hogy szép, nagy fejű gombákat válassz, azokat lehet hatékonyan tölteni. A sok közül itt egy recept, amit nem tudsz elrontani.

Dia

	Gombakrémleves	Mint a legtöbb zöldségből, gombából is isteni, fűszeres és lágy krémlevest készíthetsz. A legjobb akkor lesz, ha a puhára főtt gombák közül párat kiszedsz, mielőtt krémmé turmixolod a többieket, majd utána visszateszed. Ne feledkezz meg a ropogós levesbetétről se, hogy teljes legyen az élmény. Az egyszerű, de nagyszerű receptet itt találod.

Gombakrémleves

Mint a legtöbb zöldségből, gombából is isteni, fűszeres és lágy krémlevest készíthetsz. A legjobb akkor lesz, ha a puhára főtt gombák közül párat kiszedsz, mielőtt krémmé turmixolod a többieket, majd utána visszateszed. Ne feledkezz meg a ropogós levesbetétről se, hogy teljes legyen az élmény. Az egyszerű, de nagyszerű receptet itt találod.

Dia

	Gombafasírt	A gombafasírt első ránézésre pont olyan, mint névadó rokona, azonban az első harapás után nyilvánvalóvá válik, hogy mégsem teljesen ugyanaz. A fűszeres, puhára főtt gombát ízesítsd a szokásos módon, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, pirított hagymával, majd formálj belőle golyókat, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd ki forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben. Ha az utóbbi megoldást választod, azért némi olajat locsolj mindegyikre, úgy lesz egészen finom. Itt megleled az egyáltalán nem bonyolult receptet.

Gombafasírt

A gombafasírt első ránézésre pont olyan, mint névadó rokona, azonban az első harapás után nyilvánvalóvá válik, hogy mégsem teljesen ugyanaz. A fűszeres, puhára főtt gombát ízesítsd a szokásos módon, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, pirított hagymával, majd formálj belőle golyókat, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd ki forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben. Ha az utóbbi megoldást választod, azért némi olajat locsolj mindegyikre, úgy lesz egészen finom. Itt megleled az egyáltalán nem bonyolult receptet.

Dia

	Gombapörkölt	Ízletes, laktató, nokedlivel felülmúlhatatlan, és nagyjából 20 perc alatt kész van, mindennel együtt. Ez nem más, mint a gombapörkölt, amit készíthetsz ezerféleképp, szalonnával vagy anélkül, zöldségekkel gazdagon megpakolva vagy csak egy kis hagymával főzve, tejföllel vagy anélkül - ha paprikás, akkor tejföllel  -, vagy ahogy épp kedved van. Hibázni nem tudsz, mindenhogy finom, próbáld ki a receptjét!

Gombapörkölt

Ízletes, laktató, nokedlivel felülmúlhatatlan, és nagyjából 20 perc alatt kész van, mindennel együtt. Ez nem más, mint a gombapörkölt, amit készíthetsz ezerféleképp, szalonnával vagy anélkül, zöldségekkel gazdagon megpakolva vagy csak egy kis hagymával főzve, tejföllel vagy anélkül - ha paprikás, akkor tejföllel  -, vagy ahogy épp kedved van. Hibázni nem tudsz, mindenhogy finom, próbáld ki a receptjét!

Dia

	Rántott gomba	A magyar konyha nem ismer tréfát, ha valamit meg lehet enni, akkor biztosan ki is lehet rántani. A gomba is ilyen, rámegy a panír, meg is pirul a forró olajban, ráadásul még finom is ezután, nem is lehet neki ellenállni. Tejfölös mártogatóssal vagy tartárral a legjobb. Hogy hogyan készítsd, innen megtudhatod.

Rántott gomba

A magyar konyha nem ismer tréfát, ha valamit meg lehet enni, akkor biztosan ki is lehet rántani. A gomba is ilyen, rámegy a panír, meg is pirul a forró olajban, ráadásul még finom is ezután, nem is lehet neki ellenállni. Tejfölös mártogatóssal vagy tartárral a legjobb. Hogy hogyan készítsd, innen megtudhatod.

Dia

	Sült vagy grillezett gomba	Télvíz idején a grillezés viszonylag ritkán kivitelezhető dolog, de az apró, elektromos grillsütők korában annyira talán mégsem. Válaszd ki a legszebb gombákat a piacon, fűszerezd őket pár zöldfűszerrel, tégy rájuk pici olívaolajat, és már mehetnek is a rácsra. Pár perc alatt átpirulnak, és akár köretnek, akár főételnek tökéletes lesznek. 

Sült vagy grillezett gomba

Télvíz idején a grillezés viszonylag ritkán kivitelezhető dolog, de az apró, elektromos grillsütők korában annyira talán mégsem. Válaszd ki a legszebb gombákat a piacon, fűszerezd őket pár zöldfűszerrel, tégy rájuk pici olívaolajat, és már mehetnek is a rácsra. Pár perc alatt átpirulnak, és akár köretnek, akár főételnek tökéletes lesznek. 

Dia

	Tejszínes-gombás tészta	Ha egyszerű, gyors, finom és laktató vacsorára vágysz, akkor ez a te ételed! A tejszínes gombás feltét nagyjából annyi idő alatt készül el, mint a tészta, ha pedig mindkettő megvan, már csak össze kell őket dolgozni, közepes láng felett, még a tűzhelyen, hogy igazán jó legyen, és már eheted is. Így készítsd!

Tejszínes-gombás tészta

Ha egyszerű, gyors, finom és laktató vacsorára vágysz, akkor ez a te ételed! A tejszínes gombás feltét nagyjából annyi idő alatt készül el, mint a tészta, ha pedig mindkettő megvan, már csak össze kell őket dolgozni, közepes láng felett, még a tűzhelyen, hogy igazán jó legyen, és már eheted is. Így készítsd!

Ezt is szeretjük
Fotó: