Villámgyors gombás tagliatelle krémes sajtos szósszal: 20 perc alatt kész
Ha gyorsan szeretnél laktató és ízletes ételt készíteni, a tészta mindig kapóra jön. A gombás, sajtos feltét is isteni.

gombas-sajtos-tagliatelle
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Vagány és szexi a bőrhatású nadrág: így viseld stílusosan »

Megújítja a bőrt és csökkenti a gyulladást: így használd a szalicilsavat »

Bőrfiatalítás egyszerűen: még néhány hónapig ideális az idő a ráncfeltöltésre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem akarsz órákat a konyhában ácsorogni, vagy csak kevés időd van munka után, kapóra jöhet egy villámgyors tészta. Az olaszok hosszúmetéltje, a tagliatelle kiváló alap. Az ízes, izgalmas fogás egyik nagy előnye, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészítheted a feltétet. A gomba és a tejszín remekül passzol egymáshoz. 

Gombás, sajtos tagliatelle

Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Forralj vizet egy nagy lábosban. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A gombát pucold meg, szeleteld fel, és mosd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, és párold körülbelül öt percig. Önsd hozzá a tejszínt, majd add hozzá a lisztet. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval, majd rottyantsd össze. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod. 


Az egylábasos tészták nagyon praktikusak, hisz gyorsan elkészülnek, és zamatosak. A csirkés-gombás változat isteni. 

Ezt is szeretjük