Villámgyors gombás tagliatelle krémes sajtos szósszal: 20 perc alatt kész
Ha gyorsan szeretnél laktató és ízletes ételt készíteni, a tészta mindig kapóra jön. A gombás, sajtos feltét is isteni.

gombas-sajtos-tagliatelle
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem akarsz órákat a konyhában ácsorogni, vagy csak kevés időd van munka után, kapóra jöhet egy villámgyors tészta. Az olaszok hosszúmetéltje, a tagliatelle kiváló alap. Az ízes, izgalmas fogás egyik nagy előnye, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészítheted a feltétet. A gomba és a tejszín remekül passzol egymáshoz. 

Gombás, sajtos tagliatelle

Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Forralj vizet egy nagy lábosban. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A gombát pucold meg, szeleteld fel, és mosd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, és párold körülbelül öt percig. Önsd hozzá a tejszínt, majd add hozzá a lisztet. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval, majd rottyantsd össze. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod. 


Az egylábasos tészták nagyon praktikusak, hisz gyorsan elkészülnek, és zamatosak. A csirkés-gombás változat isteni. 

Ezt is szeretjük