Villámgyors gombás tagliatelle krémes sajtos szósszal: 20 perc alatt kész
Ha gyorsan szeretnél laktató és ízletes ételt készíteni, a tészta mindig kapóra jön. A gombás, sajtos feltét is isteni.


- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ha nem akarsz órákat a konyhában ácsorogni, vagy csak kevés időd van munka után, kapóra jöhet egy villámgyors tészta. Az olaszok hosszúmetéltje, a tagliatelle kiváló alap. Az ízes, izgalmas fogás egyik nagy előnye, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészítheted a feltétet. A gomba és a tejszín remekül passzol egymáshoz.
Gombás, sajtos tagliatelle
Hozzávalók:
- 40 dkg tagliatelle
- 20 dkg gomba
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Forralj vizet egy nagy lábosban. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
A gombát pucold meg, szeleteld fel, és mosd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, és párold körülbelül öt percig. Önsd hozzá a tejszínt, majd add hozzá a lisztet. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval, majd rottyantsd össze. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Az egylábasos tészták nagyon praktikusak, hisz gyorsan elkészülnek, és zamatosak. A csirkés-gombás változat isteni.
Még több recept