Tejfölös, gombás rakott csirke sok sajttal: laktató egytálétel a sütőből
Ha szereted a sajtos, krémes egytálételeket, feltétlenül próbáld ki ezt a tejfölös, gombás, sok sajttal készült rakott csirkét.

gombas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különösen ízletes egytálételt kaphatsz akkor, ha a csirkehúst együtt sütöd a köretként szolgáló krumplival. Tejföllel és sajttal tálalva igazán tartalmas és laktató ez a könnyen elkészíthető ebéd.
Ügyelj arra, hogy a felhasznált gomba teljesen friss legyen. Ha már néhány napja a hűtőben áll, és gyanús, szivacsos az állaga, inkább ne használd fel.

Gombás rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db filézett csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, forgasd meg kevés olajban, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel. A tejfölt keverd össze a tojással, ízlés szerinti sóval és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A gombát mosd meg és szeleteld fel.

Egy tepsit kenj ki olajjal. Oszd el benne először a felkarikázott krumplit, sózd, borsozd, és kend rá a tejföl felét. Dobd rá a hagymát, a csirkemellcsíkokat és a gombát, locsold meg a tejföl másik felével, végül szórd meg alaposan reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd 40-45 percig. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és negyed óra alatt pirítsd meg a tetején a sajtot.
songoku rakott tésztának is a gomba az egyik fő alkotóeleme.

Ezt is szeretjük