Gombás, kakukkfüves rizottó, ahogy az olaszok készítik - Így lesz jó ragacsos
Ha jól készíted el, az egyszerű rizottó is lehet fejedelmi étel. Gombával, kakukkfűvel csak tovább fokozod a gasztroélményt.

Gombás, kakukkfüves rizottó, ahogy az olaszok készítik - Így lesz jó ragacsos
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazán finom rizottót ennél, főzd úgy, ahogy az olaszok! Egy-két trükk, és minden eddiginél finomabb lesz. Ha gömbölyű szemű, magas keményítőtartalmú rizottórizst használsz, már fél siker. Akkor az igazi, ha krémes állagú. Húsleves helyett zöldségalaplével is felöntheted a rizst, és a bort se hagyd ki. Nem kell aggódnod, mert az alkohol főzés közben elpárolog.  

Gombás, kakukkfüves rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg rizottórizs
  • 5 dl húsleves
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a rizst, a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy merőkanálnyi húslevessel, és kis lángon párold. Közben folyamatosan öntsd hozzá a levest és a bort. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd hozzá a kakukkfüvet. Kevergesd, nehogy leégjen. A rizs 15-20 perc alatt lesz puha. 

A gombát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Sózd és borsozd meg, majd forgasd hozzá a rizshez. Add hozzá a vajat, szórd meg parmezánnal, és pihentesd fedő alatt három-öt percig.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük