Gombás, kakukkfüves rizottó, ahogy az olaszok készítik - Így lesz jó ragacsos
Ha jól készíted el, az egyszerű rizottó is lehet fejedelmi étel. Gombával, kakukkfűvel csak tovább fokozod a gasztroélményt.
Ha igazán finom rizottót ennél, főzd úgy, ahogy az olaszok! Egy-két trükk, és minden eddiginél finomabb lesz. Ha gömbölyű szemű, magas keményítőtartalmú rizottórizst használsz, már fél siker. Akkor az igazi, ha krémes állagú. Húsleves helyett zöldségalaplével is felöntheted a rizst, és a bort se hagyd ki. Nem kell aggódnod, mert az alkohol főzés közben elpárolog.
Gombás, kakukkfüves rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg gomba
- 15 dkg rizottórizs
- 5 dl húsleves
- 5 dkg parmezán sajt
- 3 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a rizst, a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy merőkanálnyi húslevessel, és kis lángon párold. Közben folyamatosan öntsd hozzá a levest és a bort. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd hozzá a kakukkfüvet. Kevergesd, nehogy leégjen. A rizs 15-20 perc alatt lesz puha.
A gombát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Sózd és borsozd meg, majd forgasd hozzá a rizshez. Add hozzá a vajat, szórd meg parmezánnal, és pihentesd fedő alatt három-öt percig.
Képek: Getty Images.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció