Gombakrémes melegszendvics 15 perc alatt: gyors és laktató vacsora

Az isteni gombakrémet házilag is elkészítheted a melegszendvicshez.

Gombakrémes melegszendvics
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató, nagy vacsorák után jólesik egy gyorsan összedobható, mégis isteni finom melegszendvics, ami garantáltan a családi vagy baráti filmnézős esték sztárja lesz. Akár friss gombából, akár konzervváltozatból is elkészítheted ezt a receptet, a lágy krémességet pedig a besamelmártás adja. Az ízeket kakukkfűvel fokozd, ami remekül megy a gombás ételekhez.

Gombakrémes melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg gomba
  • 5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • ízlés szerint reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként vágd fel apróra a gombát. Ezután aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, ezeket futtasd meg kicsit a felolvasztott vajon. Add hozzá a gombaszeleteket is, várd meg, míg összeesik, majd fűszerezd kakukkfűvel, sóval. Kevergesd, míg a gomba által eresztett víz el nem párolog, végül keverd hozzá a lisztet, és add hozzá apránként a tejet, folyamatos keverés mellett, így biztosan nem lesz csomós a krém. Főzd össze pár perc alatt, és készen is van a gombakrém.

Ha szereted a roppanós gombadarabokat, hagyhatod így, de ízlés szerint botmixerrel pürésebbé is teheted. Miután rákented a kencét a friss kenyérre, szórd meg gazdagon sajttal, és told be 2-3 percre 180 fokra előmelegített sütőbe!

Sajtos melegszendvics spenóttal: képtelenség neki ellenállni

Ez a sajtos melegszendvics igazi komfortkaja: pillanatok alatt elkészül, és nincsen nála jobb, ha egyszerű, de tartalmas vacsorára vágysz.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary / zi3000.

Ezt is szeretjük