Gombakrémes melegszendvics 15 perc alatt: gyors és laktató vacsora
Az isteni gombakrémet házilag is elkészítheted a melegszendvicshez.
![Gombakrémes melegszendvics](https://kep.index.hu/1/0/5883/58834/588340/58834065_4350055_91c54433b94f2112d419bd85fa2488ef_wm.jpg)
A laktató, nagy vacsorák után jólesik egy gyorsan összedobható, mégis isteni finom melegszendvics, ami garantáltan a családi vagy baráti filmnézős esték sztárja lesz. Akár friss gombából, akár konzervváltozatból is elkészítheted ezt a receptet, a lágy krémességet pedig a besamelmártás adja. Az ízeket kakukkfűvel fokozd, ami remekül megy a gombás ételekhez.
Gombakrémes melegszendvics
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg gomba
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- só
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
Első lépésként vágd fel apróra a gombát. Ezután aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, ezeket futtasd meg kicsit a felolvasztott vajon. Add hozzá a gombaszeleteket is, várd meg, míg összeesik, majd fűszerezd kakukkfűvel, sóval. Kevergesd, míg a gomba által eresztett víz el nem párolog, végül keverd hozzá a lisztet, és add hozzá apránként a tejet, folyamatos keverés mellett, így biztosan nem lesz csomós a krém. Főzd össze pár perc alatt, és készen is van a gombakrém.
Ha szereted a roppanós gombadarabokat, hagyhatod így, de ízlés szerint botmixerrel pürésebbé is teheted. Miután rákented a kencét a friss kenyérre, szórd meg gazdagon sajttal, és told be 2-3 percre 180 fokra előmelegített sütőbe!
Sajtos melegszendvics spenóttal: képtelenség neki ellenállni
Ez a sajtos melegszendvics igazi komfortkaja: pillanatok alatt elkészül, és nincsen nála jobb, ha egyszerű, de tartalmas vacsorára vágysz.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary / zi3000.
OLVASD EL EZT IS!
![nutellas bogres](https://kep.index.hu/1/0/4140/41407/414070/41407015_ab138f8333c1fa5aa91d2315f51dba7a_wm.jpg)
- desszert
- kakaópor