Házi gnocchi fűszeres paradicsomszósszal: összesütve még finomabb
Ilyen egy igazán olaszos ebéd! A gnocchi paradicsomszószban sütve, mozzarellával turbózva extra finom lesz.

gnocchi-paradicsomszosszal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A trattoriákban sem kapsz jobbat! Ebben az ízletes fogásban a tészta és a szósz is saját készítésű. Bátran fogj hozzá a gnocchihoz, ugyanis ugyanolyan egyszerű, mint a mi nudlink. Lehetőleg minél régebbi krumplit használj hozzá. A tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

Gnocchi paradicsomszósszal

Hozzávalók:

A tésztához

  • 70 db krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás

A mártáshoz

  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Főzd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor puha, szűrd le, pucold meg, és még melegen törd meg. Várd meg, míg kihűl, utána szórd hozzá a lisztet, a sót, és add hozzá a tojást. Gyorsan dolgozd össze a masszát. 
 

Oszd négy részre a tésztát, formázz mindegyikből hengert, majd egy éles késsel vágd fel egyforma nagyságú darabokra. Rakd a gnocchikat forrásban levő, sós vízbe, majd közepes lángon főzd addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Szűrd le, és csepegtesd le.


A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd rá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Tedd rá a paradicsomot. Hígítsd kevés vízzel, és forrald fel. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg cukorral.  
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a tésztát, öntsd rá a paradicsomos szószt, és tedd a tetejére a kisebb darabokra vágott mozzarellát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. A tetejére szórj bazsalikomot. 
A sűrű paradicsomleves is kitűnő bazsalikommal. Sütőben sütve még finomabb lesz a paradicsom. 

Ezt is szeretjük