Baconös, fűszeres paradicsomszósszal készült gnocchi: kiadós téli tészta
A gnocchi bolti tésztából pillanatok alatt elkészülő, nagyon laktató étel. Baconös, fűszeres paradicsomszósszal tálalva isteni.

Az olaszok krumplis tésztagombóca, a gnocchi a mi nudlinkhoz hasonlító, de még annál is tartalmasabb tésztaféle. Ha nincs sok időd, vásárolhatsz kész fajtákat a boltban, amelyet utána csak ki kell főzni sós vízben. Vigyázz, a csomagoláson jelzett nagyon rövid főzési időt ne lépd túl, különben a gnocchi szétesik!
Gnocchi baconös paradicsomszósszal
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
- 40 dkg hámozott darabolt paradicsomkonzerv
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon süsd ropogósra. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a füstölt paprikát és a szárított bazsalikomot. Kis lángon húsz perc alatt forrald össze az egészet. A főzés utolsó perceiben sűrítsd egy evőkanál tejföllel. Közben a gnocchit főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Csepegtesd le, forgasd a paradicsomos mártásba, és azonnal tálalhatod is a villámgyorsan elkészült illatos vacsorát.
Ha kicsit több időd van, készítsd el házilag a gnocchit - még finomabb, ha a tésztájába spenót is kerül.
- tészta
- bacon
- gnocchi
- füstölt paprika
- paradicsompüré
- baconos-paradicsomos gnocchi
- hámozott paradicsomkonzerv
- Recept