Gluténmentes almás morzsasüti
Mikróban csak 5 perc!
Tovább tart összeszedni a hozzávalókat, mint megsütni a gluténmentes almás morzsasütit.
- Jennifer Aniston imádja a farmert, és szuper vagány, ahogyan viseli: 4 tipp, amit érdemes tőle ellesni »
- Már az ókori Rómában is szőrtelenítettek a nők: így változtak a trendek az évszázadok során »
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Ha nem tudsz ellenállni a hagyományos morzsasütinek, ezt a változatot is imádni fogod. Egy igazán ízletes és egészséges édesség. A gluténmentes almás morzsasüti kellemesen fűszeres, belül lédús, karamelles, kívül ropogós. Dióval, mogyoróval is megszórhatod a tetejét. Melegen a legfinomabb.

Gluténmentes almás morzsasüti
Hozzávalók 1 személyre
Morzsatészta
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Almás réteg
- 1 közepes alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 evőkanál vaj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Rakd egy tálba az olvasztott vajat, a cukrot, a zabpelyhet, szórd meg fahéjjal, szerecsendióval, és villával keverd össze. Majd tedd félre addig, amíg elkészíted az almás réteget. Dobd egy kisebb vagy közepes méretű tálba a feldarabolt almát és a vajat. Ne használj túlságosan lapos edényt, mert a massza kifolyhat belőle. Állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd egy percig.
Vedd ki, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és keverd össze. Szórd rá egyenletesen a morzsás réteget. Tedd újra a mikróba, és magas fokozaton süsd másfél-két percig. Ekkor nézd meg, hogy jól átsült-e. Ha nem, rakd vissza még egy percre. Forrón, tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.

Szűrővizsgálat otthon
Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept