Gluténmentes almás morzsasüti
Tovább tart összeszedni a hozzávalókat, mint megsütni a gluténmentes almás morzsasütit.
Ha nem tudsz ellenállni a hagyományos morzsasütinek, ezt a változatot is imádni fogod. Egy igazán ízletes és egészséges édesség. A gluténmentes almás morzsasüti kellemesen fűszeres, belül lédús, karamelles, kívül ropogós. Dióval, mogyoróval is megszórhatod a tetejét. Melegen a legfinomabb.
Gluténmentes almás morzsasüti
Hozzávalók 1 személyre
Morzsatészta
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál őrölt szerecsendió
Almás réteg
- 1 közepes alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 evőkanál vaj
- 0.5 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Rakd egy tálba az olvasztott vajat, a cukrot, a zabpelyhet, szórd meg fahéjjal, szerecsendióval, és villával keverd össze. Majd tedd félre addig, amíg elkészíted az almás réteget. Dobd egy kisebb vagy közepes méretű tálba a feldarabolt almát és a vajat. Ne használj túlságosan lapos edényt, mert a massza kifolyhat belőle. Állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd egy percig.
Vedd ki, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és keverd össze. Szórd rá egyenletesen a morzsás réteget. Tedd újra a mikróba, és magas fokozaton süsd másfél-két percig. Ekkor nézd meg, hogy jól átsült-e. Ha nem, rakd vissza még egy percre. Forrón, tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció