Gluténmentes almás morzsasüti

Mikróban csak 5 perc!

Tovább tart összeszedni a hozzávalókat, mint megsütni a gluténmentes almás morzsasütit.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem tudsz ellenállni a hagyományos morzsasütinek, ezt a változatot is imádni fogod. Egy igazán ízletes és egészséges édesség. A gluténmentes almás morzsasüti kellemesen fűszeres, belül lédús, karamelles, kívül ropogós. Dióval, mogyoróval is megszórhatod a tetejét. Melegen a legfinomabb.

Gluténmentes almás morzsasüti

Hozzávalók 1 személyre

Morzsatészta

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Almás réteg

  • 1 közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba az olvasztott vajat, a cukrot, a zabpelyhet, szórd meg fahéjjal, szerecsendióval, és villával keverd össze. Majd tedd félre addig, amíg elkészíted az almás réteget. Dobd egy kisebb vagy közepes méretű tálba a feldarabolt almát és a vajat. Ne használj túlságosan lapos edényt, mert a massza kifolyhat belőle. Állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd egy percig.

Vedd ki, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és keverd össze. Szórd rá egyenletesen a morzsás réteget. Tedd újra a mikróba, és magas fokozaton süsd másfél-két percig. Ekkor nézd meg, hogy jól átsült-e. Ha nem, rakd vissza még egy percre. Forrón, tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük