Isteni gluténmentes almás desszert
Ha lisztérzékeny vagy, vagy valaki az a környezetedben, akkor sem kell lemondanod a finom sütikről.
Ne ijedj meg a receptben található hajdinaliszttől, manapság már nagyon könnyen beszerezhető, ezer helyen lehet kapni, és nem sokkal drágább, mint a normál liszt.
A tésztába és a sütemény tetejére is tehetsz apróra tört diót, mogyorót, mandulát, amit csak szeretsz, és egy kis mazsolát is akár.
Gluténmentes almás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg hajdinaliszt
- 25 dkg mandulaliszt
- 6 tojás
- 2 alma
- 1 rúd vanília
- 20 dkg barackdzsem
- 1 púpozott evőkanálnyi porcukor
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, az almákat reszeld le, a hozzávalókat mérd ki. Ha ezeken a dolgokon már túl is vagy, akkor végy elő egy szép, szimpatikus tálat, és keverd benne simára a vajat a cukorral. Ha ezt sikerült elérni, add hozzá a tojások sárgáját, keverd el benne, majd jöhetnek a lisztek is, a reszelt alma háromnegyedével és a vaníliával együtt.
A fehérjéket verd kemény habbá a csipet sóval, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a többi hozzávalóhoz. Egy sütőformát vajazz ki, majd szépen egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50 perc alatt süsd készre. Ha elkészült, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, majd vágd középen félbe, a maradék reszelt almát keverd el a lekvárral, és töltsd meg vele a sütit, a tetejét pedig tálaláskor szórd meg porcukorral.
Klasszikus fogások a magyar konyha remekei közül
A legjobb desszertek természetesen magyarok, készítsd el őket gluténmentes verziókban is, kísérletezz bátran, nagy baj nem történhet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció