Isteni finom gluténmentes zöldségfasírt: sütőben készül, olaj nélkül

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes zöldségfasírthoz nem kell feltétlenül speciálisan vega hozzávalókat használnod. A fasírtgolyókat készítheted ugyan drága zsiradékkal, a ghível, de a kókuszzsír ugyanolyan megfelelő. Hasonlóan az aszatgyanta helyett is használhatsz apróra vágott vöröshagymát, ízre így is finom lesz. A lényeg, hogy egy nagyon egészséges és finom főételt kapsz a végén. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Gluténmentes zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 12 evőkanál gluténmentes zabpehely
  • 12 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 10 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál kurkuma
  • bors
  • 2 evőkanál ghí
  • 1 csipet aszatgyanta
Recept idők

Elkészítés:

Először mosd meg a zöldségeket alaposan, majd hámozd meg és reszeld le őket. Ha hagymával dolgozol, vágd fel apróra. A zöldségekhez keverd hozzá a csicseriborsólisztet, a zabpelyhet, a ghít vagy a kókuszzsírt és a fűszereket, majd a hagymát vagy aszatgyantát. Végül öntsd fel vízzel, és az egészet jól dolgozd össze.

Az így kapott masszából formálj fasírtokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 30 percig. Rizzsel, kuszkusszal, zöldségekkel tálalhatod.

15782861 9afe7febfc379b5ed2e658855897a107 wm
Ezt is szeretjük