Gluténmentes, édes tökkenyér: finom, illatos édesség pofonegyszerűen
A mézédes őszi csemegéből egyszerűen isteni tökkenyeret készíthetsz. Keleszteni nem, csak keverni kell a tésztát.

Gluténmentes, édes tökkenyér: finom, illatos édesség pofonegyszerűen
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozd ki a lehető legtöbbet a sütőtökből! Ma már cseppet sem szokatlan, hogy az egészséges zöldségből sütik is készülnek. Méghozzá milyen finomak! Érdemes kipróbálni a kellemesen fűszeres, sütőtökös kenyeret. Ezt a változatot a gluténérzékenyek is megehetik. Kitűnő reggeli vagy vacsora lehet egy bögre forró itallal. 

Gluténmentes tökkenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőtök
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 4 teáskanál juharszirup
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl kókuszolaj
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, keverd hozzá a juharszirupot, a kókuszolajat, és habosítsd gépi habverővel. Egy másik edényben mixeld a kétféle gluténmentes lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. Forgasd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, végül dolgozd a masszába a meghámozott, lereszelt vagy kis darabokra vágott sütőtököt. 


Egy kenyérformát vagy őzgerincet bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Dugd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt késre vagy tűre nem ragad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük